Shimeji houby recepty

Asijské houby enoki, shimeji a hlíva. Z Japonska pocházejí i tzv. Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost recepty pro zahřátí.


Příznivce raw stravy nejspíš nepotěší, že japonské houby shimeji by se neměly konzumovat syrové. V tepelně neupraveném stavu jsou totiž hořké. Uvařené mají jemnou chuť, někteří strávníci v chuti cítí tóny připomínající ořechy.

Recepty a zpracování hub shimeji. Postup přípravy receptu. Brambory opečeme na pánvi s olivovým olejem do křupava. Osolíme, opepříme a posypeme petrželkou.


Na druhé pánvi rozpustíme kousek másla s trochou oleje. Houby očistíme a odkrojíme spodní část. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek na plátky.


Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Krůtí maso uvaříme doměkka (nebo využijeme zbylé kousky pečeného či dušeného drůbežího masa) a .

Japonské houby shimeji si stále častěji nacházejí místo v kuchyních po celém světě. Spolu s houbami shiitake a enoki patří do „svaté trojice“ nejoblíbenějších hub v Japonsku. Přezdívá se jí také plážová houba, protože často roste na kmenech spadaných stromů na plážích. Nakoniec som ich kúpila a vymyslela tento jednoduchý a chutný recept ;) . Portobello, eringi, enoki, shiitake a další exotické houby , které vás nadchnout chutí i vůní.


Vyzkoušejte recepty , které nezklamou. Losos s rýží na japonský způsob Pokud máte rádi ryby a speciálně lososa, jste na správné adrese. Tento pokrm si zaručeně vychutnáte.


Zavítáte totiž do tajů dalekého Japonska a vyzkoušíte si místní kuchyni. Není nic lepšího, než zkoušet nové chutě. Rýže s lososem na japonský . Eringi, shimeji , hlíva ústřičná - zdravé exotické houby. Sbírá moderní tištěné kuchařky, recepty a nové chutě. Oficiální český název je ale líhovec moučný.


Huby enoki, pochádzajúce z Japonska, môžete tepelne upraviť, ale výborne chutia aj v surovom stave, ako píše idnes. Nudle uvaříme podle návodu. Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky.


Větší houby taktéž nakrájíme. V pánvi wok rozpálíme slunečnicový olej, osmahneme houby shii .

Při převaření ztvrdnou, takže jejich příprava musí být rychlá cca jednu minutu. Mně enoki chutnaly na másle :-) Enoki. Nazývají se také plážové houby , protože často rostou na . U příležitosti oslav čínského nového roku se v nabídce řetězce Tesco objevily zajímavé asijské houby. Konkrétně druhy shimeji , enoki a šítake. V článku Vám je představím, abyste věděli, ve kterých receptech je (ne)použít.


Salát z růžičkové kapusty je ideální jako příloha k sous vide lososu či jiné rybě. Vzhledem k výživové hodnotě a vyššími glykemickému indexu se hodí také při redukční dietě. Shimeji jsou třetí nejpopulárnější houby v Japonsku.


Máte rádi asijská jídla? Všechny tyto druhy hub jsou. Odkaz na článek pro citaci. Přehled článků na této straně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.