Nálev na okurkový salát

Okurku oloupeme nebo řádně omyjeme a necháme se slupkou. Nastrouháme ji na hrubém nebo plátkovém struhadle do misky, trošku posolíme a necháme cca minuty pustit vudu. Nenecháváme posolenou stát dlouho,jinak nám ,,povadne,, a nebude chroupat. Mezitím si připravíme sladkokyselý nálev :ve studené vodě.


Tento okurkový salát je výborný a osvěžující díky poměru ingrediencí v zálivce. Chutná sladkokyselá příloha k jídlu.

Je to o chuti každého, spíše reaguju na . Okurku nastrouháme, posolíme a necháme chvíli pustit vodu. V misce si rozmícháme vodu, ocet (lžíce), cukr (lžíci) a nalijeme na okurku. Co jsme měli možnost poznat, většinou se okurkový salát dělá bez cibule. Je škoda nepoznat chuť, která salátu přidá na jeho atraktivitě.


Máme pro Vás univerzální nálev , který použijete jak pro okurkový, tak pro rajčatový salát. Pro ty, které po požití cibule pálí žáha máme. Okurky jsou sice pro někoho hůře stravitelné, ale tomu lze některými drobnými „fintami“ odpomoci.

Jak udělat okurkový salát na víc způsobů? A jak učinit okurkový salát lépe stravitelným? Nálev uděláme tak chuťově vyvážený, jako jsme zvyklí dělat na okurkový salát , ale trochu víc koncentrovaný. Okurky zalijeme nálevem , zavíčkujeme a sterilizuje půl hodiny při stupních Celsia. Před konzumací po otevření sklenice ochutnáme, kdyby byl salát příliš ostrý, nálev trochu zředíme vodou.


Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Sladkokyselá zálivka na zeleninové saláty. Okurkový salát patří mezi ty nejjednodušší. Z ostatních surovin kromě pepře připravíme nálev (cukr a sůl necháme rozpustit).


Nálev doporučuji ochutnat a množství přizpůsobit své chuti. OKURKOVÝ SALÁT ZAVAŘENÝ na sklenici. Doporučuji předtím než začnete okurky dělat, vyzkoušejte si jeden nálev zvlášť (dané suroviny do cca 1ml vody), všichni máme jiné chutě. Můžete přidat i pepř, ale já kvůli dětem nedávám.


Omyté okurky oloupeme, nastrouháme, posypeme solí a necháme 3-hodin stát 2. Okurky scedíme, přendáme do zavařovacích sklenic a přelijeme vychladlým nálevem , až teď je mírně okořeníme mletým . Zeleninu omyjeme, okurky okrájíme, vše nastrouháme na kolečka. Recept na rajčatový salát. Smícháme lžíce octu, lžíce vody, lžíce cukru a přelijeme nastrouhanou zeleninu.

Přelíváme postupně, přidáváme dle chuti i sůl. Okurky nastrouháme nahrubo a zalijeme sladkokyselým nálevem. Nálev si připravíme: V hrnku vody rozpustíme lžiček cukru, potom přidáme lžiček octa, špetku soli a pepře.


Vychlazený nálev nalijeme na zcezené okurky a dobře promícháme. A takto připravený salát plníme do čistých zavařovacích sklenic. Zavíčkujeme a zavařujeme minut. A po loňských zkušenostech, kdy okurkový salát opravdu rychle zmizel, jsem letos salát dělala z dvojité dávky. Okurky si lze vypěstovat na zahradě ve skleníku nebo fóliovníku.


Jejich chuť je vynikající. Obvykle jich pak ale máme více, než dokážeme sníst. To je příležitost pro přípravu nejr. This Pin was discovered by Caruso Czech.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. V letních dnech je úžasným osvěžením právě okurkový salát. Někdo si jej v létě neodpustí k jakémukoliv jídlu a někdo jiný si s ním vystačí i bez hlavního jídla.


Každý připravuje okurkový salát svým nejoblíbenějším způsobem. Někdo si na něm pochutnává se smetanovou zálivkou, někdo s octovou. Pokud jsou okurky žlutější, nebo mají slupku horší kvality, můžeme je oloupat a nastrouhat na sterilovaný salát. Při zavařování můžeme využít nejen přerostlé nakládačky, ale i salátové okurky. Do sklenic dáme přísady (dle nálevu ), a pak do nich naskládáme okurky.


Pokud děláme sterilovaný okurkový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.