My vám představíme tu, která má pro lidský organismus největší význam – řepu červenou. Kdysi jsme měli obyčejný odstředivkový a pěkně jsme se u odšťavňování nadřeli. Postup: Vše je třeba pořádně umýt, očistit, nakrájet na malé kousky a umixovat s trochou minerálky.
Můžete použít mixér, případně Frud Juicer. Zvláště ženy by měly využívat jejího účinku a pít denně půl litru směs karotka- červená řepa.
Směs může obsahovat 1až 2gramů šťávy z červené řepy. Používá se jak řepa, tak její listy. Zázvor dodá běžným jablkům a sladké řepě nenapodobitelný šmrnc. Výsledkem je nejsvěžejší, nejzářivější a nejrůžovější drink, jaký jste kdy pili!
Doba přípravy minut Ingredience větší červená řepa citrony Med na doslazení Led Postup Citrony a řepu pořádně omyjeme. V materiálech o odšťavňování se často uvádí nepříznivá reakce na červenou řepu. Ale bývá to u lidí, co na ni nejsou zvyklí a projevuje se většinou průjmama.
Reakce, jak popisuje Leisa, odpovídají spíše bakteriální kontaminaci. Když jsme s odšťavňováním začínali, tak jsme občas k mrkvi přidali jednu či dvě červené řepy. Postupným zkoušením jsme si ale vypilovali recept, na kterém si zaručeně . Využijte síly červené řepy , která je v očistných schopnostech skutečnou královnou! Navíc vám zpočátku bude stačit jen 1ml denně. Podporuje tvorbu červených krvinek, celkově posiluje organismus, čistí krev, má vynikající čistící účinek pro játra, ledviny a žlučník, povzbuzuje činnost lymfatického systému a je vhodnou podporou v období klimakteria.
Není vhodné pít najednou více než 2mililitrů, její silně čistící účinek může . Přezrálé hrušky i jablka mají tendenci zahltit hřídelové lisy odšťavňovače nalepenou vlákninou a pokračovat v odšťavňování můžete až po vyčištění. Hlavní čtyři druhy zeleniny vhodné k odšťavňování jsou tyto: mrkev, červená řepa , okurka, řapíkatý celer. Níže naleznete tipy pro chutné zeleninovo-ovocné šťávy, které vás celkově ozdraví a ještě si na nich skvěle pochutnáte . Na dobré čištění střev bychom každý den měli vypít přibližně sto padesát mililitrů (necelou skleničku) šťávy z červené řepy , můžeme ji také doplnit šťávou z jablek.
Pokud nás trápí vysoký tlak, můžeme vyzkoušet skleničku šťávy se lžící medu. Na chřipku nebo angínu si můžeme odšťavnit deset řep, dvě mrkve a kousek . Mrkev, červená řepa , jiná kořenová zelenina, jablka, hrušky, citrusy, to všechno jsou suroviny, se kterými si velmi rychle poradí snad každý odstředivý odšťavňovač. Listovou zeleninu ovšem tyto přístroje nezvládnou, síto listy roztrhá na kusy a vyhodí ven do sběrné nádoby. A když už přece zvládnou tak se žalostnou .
Zbytky zeleniny po odšťavňování dejte do mísy , zalijte citrónovou šťávou, osolte, opepřete a přidejte prolisovaný . Není náhodou, že právě o červené řepě se hovoří v takových superlativech, jako je ten uvedený výše v nadpise. Nezapomeňte, že pro odšťavňování je nejvhodnější kvalitní pomaloběžný odšťavňovač , díky kterému se ve šťávě všechny výše zmíněné látky uchovají. Z červené řepy po odšťavnění zbude dužina, která je stejně jako šťáva plná zdravých látek. Připravit z ní můžete třeba krásně růžové řepové sušenky (s nimi zabodujete hlavně u malých princezen).
Zapněte odšťavňovač Optimum 400. Pití zeleninových šťáv pomáhá při léčbě akné a dalších nemocí, tak se pojďme podívat na to, čím jsou šťávy tak přínosné a jak si je připravit. Mně osobně naprosto vyhovuje a na červenou řepu s pomerančem nedám dopustit. Pokud si děláte šťávy k snídani, můžete je připravit už večer a přes noc uschovat v lednici (viz. 1. bod), nebo lépe ovoce očistit a nakrájet na potřebné kusy, které ráno jen vytáhnete z lednice.
Denně vypitá půllitrová dávka takového koktejlu by měla dobře působit proti nejrůznějším krevním chorobám. Stejně tak se tento nápoj v rámci přírodní léčby doporučuje při .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.