Na pravé vídeňské kávě si pochutnával i císař František Josef I. Pili ji z větších šálků a nesměla u ní chybět vychlazená šlehaná smetana. Vídeňská káva aneb k Vídni patří šlehačka. Zapomeňte na ´turka´, který je korunován kopkou umělé šlehačky ve spreji. Takto se kávové umění ani zdaleka netvoří.
Když si chcete pochutnat, hodí se recept na dobrou kávu.
Prý jako první začal servírovat kávu s mlékem nebo smetanou, což byl do té doby neznámý postup přípravy kávy. Pokud byste si ve Vídni chtěli objednat vídeňskou kávu , s „Vienna coffe“ neuspějete. Musíte si říct o einspänner, což je slovo odvozené z názvu kočáru taženého jedním koněm z 19.
Recept s historickou hodnotou. Suroviny a pracovní postup : Do půl litru studené vody dáme g jemně umleté kávy, dvakrát necháme přejít var a sundáme z ohně. Necháme minut stát, pak přecedíme do šálků a ozdobíme šlehačkou.
Množství kávy je na půl litru vody menší než . Postup přípravy (min):. Vysokou sklenici naplníme kávou připravenou v konvici nebo filtrací a přidáme šlehanou smetanu.
Pokud jsme osladili kávu již při přípravě a smetanu při šlehání, není třeba kávu již sladit, jinak k ní podáváme jemný krystalový cukr. Oblíbili si ji také např. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Jedním z mnoha důvodů proč je káva oblíbená na celém světe je fakt, že se dá připravovat na mnoho způsobů.
Přilejeme teplou vodu do které přidáme kávu. Pak už je postup stejný. Káva v džezvě je ještě arabským způsobem,. Do sklenice uděláte velké espresso na které nanesete vstvu šlehačky. Alžírská káva či lidově jen alžír je kávový nápoj připravovaný z kávy , šlehačky a vaječného likéru.
Pod tímto názvem je nápoj známý v Česku a na Slovensku. V zahraničí se označuje eggnog latté. V anglicky mluvících zemích se připravuje zejména na Vánoce. Ne vždy jsou naše představy založeny na skutečnosti. Příprava správné kávy, to je tak trochu věda.
Pokud jednou ochutnáte tu skutečně pravou , jistě dáte za pravdu tomu, že ne vždy nabídka odpovídá skutečnosti. Aroma a chuť pravé vídeňské kávy a především přesný postup její přípravy je . Nespresso představuje Envivo Lungo. INGREDIENCE: kapsle Envivo Lungo Grand Cru.
Pravou vídeňskou kávu rozlijeme do sklenic a ihned podáváme.
Macchiatto (čti makiato). Strakatá bílohnědá káva: klasické espreso zakápnuté mléčnou pěnou. Káva se šlehačkou, může být turecká i překapávaná. Vychlazené espreso se šejkruje nebo šlehá s ledem, cukrem a mlékem, až se vytvoří pěna.
Možno vylepšit zmrzlinou . Pro spoustu dalších lidí je však pití kávy spíše příležitost k relaxu a vychutnání něčeho . Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.