Nalijeme kvásek do směsi a vypracujeme hladké těsto. Placku rozkrájíme na částí (jako pizzu). Každý dílek potřeme kořením a smotáme do tvaru rohlíku.
Na každý rohlík položíme slaninu a sýr. Anglické rohlíky upečeme v předehřáté troubě . Každý bochánek se dál rozdělí na kousky a vyválí se rulky na které je možné položit slaninu , sýr, salám.
Houstičky vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do trubky. Já mám elektrickou a pekla jsem je minut. K omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout.
Soli dáme do těsta méně, rohlíky jsou dosoleny použitým grilovacím. Z těsta si udělám 6-kusů, nechám odležet minut, zamotám jako bagetku, trochu potřu rozšmrdlaným vajíčkem a pokladu plátky slaniny a sýra, se slaninou a sýrem nešetřit, hodně to ještě nakyne. Rozpálím troubu na plnej kotel a nechám rohlíky kynout asi půl hodiny.
Nevíte co máte připravit na párty, oslavu nebo jen takovou malou chuťovku ke skvělému filmu? Připravíte si tyto twister rohlíky , uvnitř kterých objevíte slaninu.
Slaninové rohlíky patří mezi recepty na chuťovky. Doba přípravy je minut. Recept je součástí kategorie Česká kuchyně.
Na dno formy domácí pekárny nalijeme mléko nebo vodu a přidejte změklou Heru. Hladinu pokryjte moukou. Do jednoho rohu formy dejte cukr, do prostřed sůl. Uprostřed moučné vrstvy utvoříme důlek a rozdrobíme do něj droždí.
Pekárnu zapneme na program těsto. Po ukončení programu vyrobíme rohlíky. Domácí rohlíky se slaninou a sýrem. POSTUP PŘÍPRAVY Z vlažného mléka,druždí,cukru a lžíce mouky uděláme kvásek který necháme . Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program na přípravu těsta.
Po vykynutí vyklopíme na vál a rozdělíme na poloviny. Ingredience: 5g hladké mouky. Návod: Z vlažného mléka , droždí, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek, který necháme kynout.
Na rohlíky položíme slaninu a tavený sýr posypeme grilovacím kořením a necháme zapéct. Pro obměnu můžeme rohlíkové těsto omotat kolem párku nebo zapéct se slaninou a sýrem.
Jsou výborné, napeču vždy z dvojté dávky, po vychladnutí je dám na mrazák a denně tzv tahám rodince čerstvé k svačině. Pokuď peču se slaninou a sýrem, mám u trouby i asistenci - syna, který doslova hlídá troubu a krade je ještě . Plnila jsem sýrem a angl. Pekla jsem rohličky už několikrát a vždycky jsou super,vynikající recept.
Prostě nemají žádnou chybu. Doporučuji všem kdo je ještě nezkusili. Jednoduchý recept na anglické rohlíky. Bezlepková varianta je krásně nadýchaná, velmi dobrá a pečivo vydrží dlouho čerstvé.
Na obrázku je právě bezlepková varianta. Angličáky“, prodávané v obchodě, jsou nekřesťansky drahé – chcete-li nakrmit hladového manžela a několik dětí. Ale máme je moc rádi, tak proč si občas neupéct vlastní?
E4– guarová guma, E415 . Rohlík s anglickou slaninou a sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.