Skladována by měla být při teplotě kolem °C, v lednici ztrácí chuť i aroma. Papriky vydrží v lednici v sáčku cca dní. Nejdéle vydrží paprika zelená.
Hlávkové zelí vydrží ve spodní zásuvce cca týden. Paprika v chladničce ztrácí chuť a pevnost, okurky a rajčata z ledničky pak mohou mít nepříjemný slizký povlak.
Celer zabalte do alobalu a skladujte v lednici. Pokud jej uložíte do sáčku, rychle ztrácí svěžest a chuť. Máte i vy nějakou radu, jak . Asi už jste zjistili, že banán v lednici bleskově hnědne. Je tedy jasné, že by s ní neměl přijít do kontaktu. Abyste jeho životnost ještě prodloužili, omotejte jeho stopku potravinovou fólií.
Pokud jste to s ní do salátu přepískli a nechce se vám vyhazovat peníze, . Nakrájená zelenina vydrží!
Banány do lednice nepatří. Tohle tekuté zlato obsahuje přírodní konzervační látky, je téměř nemožné, aby se med zkazil. Když ho strčíte do chladu, akorát vám zcukernatí a vy ho budete muset ohřát. Mrkev: Skladujte ideálně v bedničce, kde je vyskládáte do vrstvy rašeliny s pískem nebo jen písku.
Ořechy: Neloupané dejte na suché a větratelné místo do plátěného sáčku. Vyloupané dejte do mrazáku nebo ledničky. Jahody, borůvky: Lze je skladovat jen krátkodobě, ideálně v lednici při teplotě 1–°C. Obzvláště teď v letních měsících je to velmi cenná informace.
Ale právě tak často nastává situace, že po větším nedělním obědě se chladnička zaplní množstvím jídel, která by nám bylo velice líto vyhodit. Protože kdo by si chtěl uschovat maliny, čerstvě . V našem seriálu, ve kterém se hledají právě takovéto pokrmy, očekávají nápadití moderátoři - Dóra Havas, Gerti Kapusi a Róbert Bede - diváky s takovými jednoduchými recepty, . Papriku vybírejte podle vzhledu – lusky by měly být pěkně vybarvené, lesklé a bez poškození. Kromě světlých odrůd je syté vybarvení vždy příznakem dobré vyzrálosti.
Zralá paprika také zblízka nádherně voní. Nejlépe se jim daří v mikrotenovém pytlíku, který je . Nicméně dobré podmínky jsou uchovávány déle, než ovoce lilek nebo rajče. V souladu vybrané technické normy ovoce zralé, stejně tak jako v biologické zralosti jsou ukládány méně.
Když máte ze syrové papriky těžký žaludek, odstraňte z ní slupku. V lednici i-konzervy tenké-zděné odrůd. Pak slupku snadno stáhnete. Drobné matné flíčky signalizují začínající hnilobu, paprika bez stopky se rychleji kazí.
Nudle a tofu, lahodné čínské zelía červená paprika v ostrém červeném sladkokyselém vývaru z kokosového mléka. Podávejte s hůlkami a velkou lžící. Toto jídlo je dobré,i když zbude! Chutná to báječně i studené!
Nejteplejší místo je ve dveřích v horní části, to je vhodné například pro máslo, aby se snadno roztíralo, nebo sýry, které si uchovají aroma. Proleželé hovězí a skopové maso protočíme každé zvlášť přes desku s otvory o velikosti 2– mm. Plodová zelenina, jako je například paprika , rajče, okurka, baklažán, dýně, meloun, patison, cuketa a další druhy tykvové zeleniny, uchováme jeden až dva týdny, pokud . Pevně stanovené místo jednotlivých potravin v lednici také zlepšuje orientaci v domácích zásobách.
V horní poličce (té nejvyšší) převládá teplota okolo 8°C. Skvěle se hodí pro uchovávání vařených a předem připravených potravin, např. Jestliže čtete složení, tak Vás musí čekat u některých mletých paprik šok, jelikož objevujete Může obsahovat stopy hořčice, celeru, sóji, mléka lepku, vajec, a sezamu.
Je skvělá do salátů nebo pomazánek a hlavně v ní máte domácí jistotu, že víte co jíte. Nejnovější poznatky vědy o zdravé výživě hlásají, že zeleninu či ovoce je nejlepší dopřávat si, když je jejich sezóna. Počkejte, až slupky zčernají, svrasknou a začnou se. Takže pro naše rajčata, papriky, . Autor: redakce Apetitu . Jak vypadají potraviny z lednice, když vypadne proud? První den, všechny potraviny jsou čerstvé.
Pátý den je k jídlu už jen ananas, paprika , rajčata, cibule či hroznové. Lednička ale přestává chladit. Papriku celou (později určenou k plnění) nepředvařujeme, vložíme ji do mikrotenového sáčku a zamrazíme.
Takto nám vydrží až měsíce. Papriku později rozmrazujeme v lednici nebo při pokojové teplotě a dále používáme. Papriku lze zamrazit i naplněnou, nejčastěji masovou směsí, a rozmrazovat jako .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.