Rajčatový základ na pizzu

Recept na rajčatový základ , který se skvěle hodí na domácí pizzu. Rajčata spaříme ve vařící vodě a oloupeme. Mezitím si osmahneme dvě najemno nakrájené cibule.


Když zesklovatí, přidáme česnek a po chvilence na kousky pokr. Než se pustíme do samotné přípravy pizzy, musíte si uvědomit, že nejdůležitější částí celého procesu je kvalitně zpracované těsto a rajčatový základ.

Také počítejte s tím, že na tento recept budete potřebovat minimálně hodin, aby těsto správně vyzrálo. Odměnou za trpělivost vám bude lehké, vláčné a po upečení křehké . Zkuste si vzpomenout na nejlepší pizzu , kterou jste kdy jedli. Byla jsem sice v Itálii, ale ještě jako menší dítě s rodiči, takže z Itálie jsem vyzkoušela asi jen gelato. Moje nejlepší pizza byla v Chorvatsku, v městečku, kde jsme bydleli, měla jedna rodina malé bistro.


Syn obsluhoval a matka se starala o jídlo. Nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme rozmačkaná rajčata i se šťávou. Směs osolíme,opepříme, přidáme česnek, koření a protlak a za stálého.

Tento základ na pizzu můžete použít na výrobu jakékoliv pizzy. Pak už ji stačí jen ozdobit tím co máte rádi. Na pizzu patří jako základ rajčata. Určitě vyzkoušejte klasickou omáčku podle našeho návodu!


Pokud zrovna spěcháte, zastoupí ji některá ze tří expresních variant. Nechte zpěnit na lžících olivového oleje, přidejte 6g konzervovaných krájených rajčat, . Přidáme šťávu z plechovky rajčat a uvedeme do varu. Po několika minutách přidáme půl kostky zeleninového bujónu, oregano, petržel, lž. Když mě (čtěte rodinu) přepadne chuť na pizzu , ne vždycky jsem připravená. O těsto ani nejde, mouku a droždí mám vždycky, ale třeba zrovna došla omáčka a já se ještě nedostala (čtěte nechtělo se mně) k přípravě nové.


Jenomže to mé žadonící rodině nevysvětlím, zvláště když je myšlenka pizzy . Vyrobte si pizzu podle našich návodů a tu kupovanou už si neobjednáte. Základ a těsto je důležitější než to, co si na pizzu naskládáte. Na výrobu můžete použít buď čerstvá nebo konzervovaná rajčata (pokud budou kvalitní). Pizza s rajčatovým základem.


Pro inspiraci přidávám naši sestavu na Pizzu capricciosa. Nemusíte kvůli ní nutně chodit do restaurace, bez problémů se dá upéct doma v běžné troubě!

Vyzkoušeli jsme za váš tři různé receptury na těsto, poctivě všechny varianty ochutnali a víme, která je nejlepší. Udělejte si tuhle skvělou večeři ve stylu Itálie i vy! Mozzarellu nakrájejte na malé kostičky a přidejte do nádoby (např. půllitru) ke smetaně.


Vhoďte rozdrcený stroužek česneku. Pečte ho v pizzové formě nebo na plechu, který jste potřeli olivovým olejem. Jak připravit rajčatový základ na pizzu ? Suroviny: zralých rajčat nebo 2g oloupaných rajčat v konzervě, cibule, stroužky česneku, lžička cukru, polévková lžíce nasekané čerstvé bazalky, mletý pepř, sůl, olivový olej. Plech lehce pomažeme olejem a vložíme na něj jeden rozpracovaný bochánek připraveného těsta (zkušenější mohou udělat ručně pizzu kulatou, jiní se spokojí s vyváleným těstem a vyloží s ním celý plech – hranatou pizzu často dostanete právě v italské Neapoli, tak proč ne? :)).


Příprava pizzy na plech. Do misky si rozdrobíme jednu. Přidejte plechovku loupaných rajčat (4g), poté směs osolte, opepřete, přidejte bazalku, tymián a rajčatový protlak. Statistiky uvádějí, že se jí ročně prodá kolem miliard.


Dnes vám přinášíme recept, jak na kynuté těsto na pizzu , a jak si připravit i skvělý . Téměř všichni máme rádi pizzu , spoustu z nás ale neví, jak se dělá těsto, nebo rajčatový základ podle originálního italského receptu. Dnes se podíváme, jak si můžete udělat těsto na pizzu a rajčatovou omáčku podle originálního receptu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.