Pro ty do speciální prodejny jít musíte, česká náhrada není. Běžně se používá druh nori a při. Rýži uvařím normálně jenom ve vodě, a když je hotová, nechám ji ještě pět deset minut dojít pod pokličkou.
Ani tady není nutné použít speciální a tomu přiměřeně drahý rýžový ocet mitsukan. Rýžový ocet , japonsky su, je nejdůležitější ingrediencí pro sushi.
Stál u zrodu sushi takového, jak ho dnes známe. Bez sushi rýže ochucené rýžovým octem není sushi. Na ochucení sushi rýže se používá rýžový ocet s cukrem a se solí. Poměry jednotlivých surovin se liší podle provincií v Japonsku.
Pokud zakoupení japonské rýže je pro vás oříškem, můžete ji nahradit italskou kulatou rýží. Japonský rýžový ocet (možnost náhrady vinným či jablečným octem). Jaký je mezi nimi rozdíl?
Speciální hrnec na vaření rýže.
A ovlivní výrazně chuť sushi? Ve srovnání s naším obyčejným, kvasným lihovým octem je více sladký . Jablečný ocet má sladkokyselou chuť, dodává zlatavou barvu do omáček a marinád. Vinný červený ocet se užívá na červené omáčky a salátové dresinky. Vinný bílý ocet je výbornou náhradou soli, je dobrý do mariná jemných salátových dresinků, omáček. Její ušlechtilým bratrancem je jemný sladový ocet oblíbený zejména v Anglii.
Pokud holdujete orientální kuchyni, nezaobejdete bez rýžového octa , který má také několika reprezentantů. Druhou ze zásadních přísad je ocet, samozřejmě také speciální. Jedná se o rýžový ocet mitsukan, který má za úkol narušit rýžová zrna tak, aby ještě lépe držela při sobě.
Vše řádně promícháme, aby se cukr i sůl rozpustila. Do odstáté rýže přidáme buď japonský ocet nebo nálev jenž jsme si připravili dle chuti, pozor na kyselost. Rýži promícháme a necháme vychladnout. Z přírody můžete zahrnout jablko, víno,balzámu, rýži, rákosu, sladu.
Jablečný jablečný ocet, který se často používá vpečení, můžete, stejně jako jídelna, nahradit kyselinu citronovou. Proto můžeme usuzovat, že náhrada rýžového octa se složkami, u kterých se nepoužívá jiný druh ocetů pro výrobu sushi, není možné. Máme tu pravou náhradu octa.
Některé octy mají mírnější příchutě, jiné jsou kyselější, takže možná budete muset zahrnout kombinaci přísa které odpovídají chuťovému profilu chybějícího octa.
Vyrojily se i octy z jiného ovoce, ale jen ojediněle. Sladový ocet – tento jemný hnědavý ocet příjemné chutí je hitem Angličanů, kteří ho používají i na smaženou rybu s hranolky. Pro našince nezvyklé, ale velmi chutné.
Jestliže to myslíte se sushi opravdu vážně, určitě zapomeňte na obyčejnou varnou rýži. Dívejte se pouze po té s. Jako velmi dobrá náhrada může. Náhražka: hroznový džus (červený), silný zeleninový nebo hovězí vývar, brusinkový džus, červená hroznová šťáva (v případě, že je hroznová šťáva příliš sladká, můžete přidat trochu vinného octa nebo šťávu z citrusových plodů). Náhražka: na restování . Používané hlavně v čínské kuchyni. Vyžaduje-li recept jen malé množství vína a nemáte zrovna po ruce načatou lahev, sáhněte po vermutu.
Jen musíte počítat s tím, že nebude mít stejnou chuť jako harissa, protože nebude stejně kořeněná. Dávejte ale pozor - chilli pasty bývají občas hodně solené, takže jídlo solte raději na závěr až po přidání pasty, aby nebylo přesolené. NORI bambusová rohožka na balení MAKI ostrý zelený křen WASABI sojová omáčka KIKKOMAN nakládaný zázvor GARI. Lepivá sushi rýže má kulatá zrna.
V žádném případě nemůžeme použít rýži předvařenou či dlouhozrnnou, lze ji nahradit pouze kulatou . Yaki Nori) - Wasabi pasta podle chuti - 1gr uzeného lososa, pstruha, nebo čerstvého tuňáka - libanonská okurka, nebo obyčejná - půl malého avokáda - lžíce naloženého zázvoru - sojová omáčka. Taky se říká (když už jsem dnes u těch rčení), že z vody víno neuděláte. Zvládnete ho, pochutnáte si - ČLÁNKY O VAŘENÍ A. Jestliže jste nesehnali rýžový ocet , můžete si připravit náhradu : smícháme třetinu šálku bílého vinného octa, dvě polévkové lžíce cukru, jednu až jednu a půl lžíce soli.
Směs přivedeme k varu na pánvi a velmi dobře rozmícháme. Ocet, rýže, zázvor a nori. Rýži nasypeme do vody v poměru 1:a uvaříme .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.