Tekuté můžeme nalít rovnou do připravovaného vína ). Do čisté dl skleničky nalijeme domácí ovocný mošt nebo ovocnou šťávu bez konzervačních látek. Přisypeme sušené kvasinky, zamícháme a necháme je 2-dny rozmnožit. Víno z červeného rybízu II.
Přidáme živnou sůl a kvasinky nebo dcl kvasu.
Po rozkvašení (3-dní) vylisujeme . Jednu z mnoha variant představuje rybízové víno , které bývá označováno za nejchutnější mezi ovocnými. Pokud vám na zahradě rostě několik keřů rybízu a letos vás čeká bohatá sklizeň, popřemýšlejte, jak plody zpracovat. Na uvedený recept , z něhož získáte kolem litru vína , z nich vylisujte litry šťávy.
Platím z něj nesmyslné spotřební daně a krmím tak nenasytnou byrokratickou hyenu. Stejně jako mnoho z vás. Xko si na ruku vytetovat nehodlám, ale snažím se vyrábět si alkohol vlastní.
Sezona rybízu a višní je za dveřmi, jestli jste ochotni ztrácet svůj čas jejich sběrem pak je tenhle návod právě pro vás. Zakryjte celofánem a ten propíchejte. Dejte do tepla a nechte šest týdnů kvasit. Přelijte do lahví a další tři týdny nechte ustát. RECEPTY : Úžasné koktejly z vína , které zvládnete i doma!
Rybíz zbavený stonků vsypte do patnáctilitrového demižonu. Základní recepty na ovocné víno. Dezertní vína , vína z jádrového, drobného, bobulovitého a peckovitého ovoce. Recept , podle kterého se vám Tatínkovo rybízové víno zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.
Výborné je domácí rybízové víno. Recept na rybízové víno, které si vyrobíme sami doma. Výtečná chuť, snadná výroba. Rybízové víno je dnes dokonce dražší a vzácnější, než hroznové víno. Dostanete jej však pouze.
Postupně sem budu doplňovat fotografie z dalších výrobních kroků a ve finále i poznámky k finální degustaci (to si ale asi počkáme).
V dalším díle pro vás mám připravenou malou ochutnávku domácích ovocných vín. A to konkrétně košt vína malinového, rybízového a višňového :-) Líbil se vám článek? Alkohol nás provází od nepaměti Alkoholické nápoje se konzumují od nepaměti. Byly to různé typy piva (základem výroby je obilí), vína (vinná šťáva) a. Ponechávají se v nálevu buď celé, nakrájené na kousky, ve formě drti nebo se z nich lisováním připraví mošt (jablka, hrušky, rybíz ). Zasvěcení tvrdí, že se dá domácí víno udělat naprosto ze všeho, co roste. Inspirovat se můžeme některým z ověřených receptů.
Dokazují to čtenářské recepty na víno ze surovin, jako jsou rajčata, bylinky a další. Vybrali jsme ty nejtypičtější nebo nejkurioznější recepty. Výroba domácích ovocných vín. Vína vyrábím z rybízu (červeného, bílého, černého), ostružin, višní, bezinek, josty, trnek, angreštu, hrušek a jablek. Několik populárních starších příruček o výrobě vín v domácnostech není na knižním trhu k dostání a rozmanité recepty pro domácí výrobu vín v publikacích.
Snad každý ochutnal nebo připravil víno ze šípků, rybízu a. I dnes je možno, ale jen ve vybraných vinotékách, koupit víno z černého rybízu. Opět se osadí kvasnou zátkou a cca za dnů by měl kal sednout dolů. U chovávejte v chladu, konzumujte pro zdraví.
Je proto nejlepší konzumovat ho jen tak,. Zkuste náš recept na báječný rybízový džem, megarychlý koláč s drobenkou nebo třeba domácí ovocné víno. Rybíz se také perfektně hodí na pečený čaj.
Do malého demižonu nasypeme 4kg černého opraného rybízu zbaveného stopek. Poté dosypeme ještě kg cukru, zamícháme a necháme vychladnout. Do demižonu přidáme celou skořici asi 10g a 10g .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.