Máslem vytřeme pekáč, poklademe 1kg jablek, cukr, rozinky, opět 1kg jablek, cukr, rozinky. Krájení jablek si můžeme usnadnit tím, že použijeme kolečko, které používáme na bramborový salát. Pokud jsou jablka tvrdší, pokrájíme je neoloupaná na dílky, odstraníme . Jablečná povidla v domácí pekárně. Recept na jablečná povidla v troubě.
Povidla jsou potravina kašovité konzistence.
Vyrábí se ze sladkého ovoce , nejčastěji ze švestek, jablek či hrušek. Na rozdíl od marmelád a džemů . Což takhle jablečná povidla , která se dají využít jako náplň do buchet a koláčů? Holky, dělám i hruškové povidla - jsou výborné ! Ta se může dát až když povidla používáte k plnění.
A povidla peču v troubě , myslím že je tu už o tom psáno, nejdříve nechám přikryté a až se začnou dělat, odkryju, stlumím na minimum a peču třeba celé dopoledne, . Já zavařuju zásadně v troubě na plechu s vodou a tyhle výborný povidla zrovna tak. Některé hospodyně odpařování svěří troubě – teplota na až stupňů a stále pootevřená dvířka.
Při použití plynového sporáku je třeba podložit kastrol litinovou . Dáme je do kastrolu a dusíme, dokud se jablka nerozvaří na kaši. Potom jablka přes cedník propasírujeme do pekáče. Zasypeme je cukrem, přilijeme ocet a dáme do trouby na 1°C péct.
Když se vypeče tekutina a povidla trochu zhnědnou, jsou hotová. Když si vychytáte sladkost a hustotu dle vašeho gusta, tak už nikdy více nebudete chtít vařit jiná povidla. Je to fakticky bezpracné, žádné mnohohodinové postávání u plotny a posilování bicepsů mícháním povidel , žádné . Celkový čas, který potřebuje pekáč strávit v troubě , je kolem pěti hodin. Ale bez problémů lze dělat libovolné přestávky a péci třeba první den dvě hodinky, další den hodinku a za dva dny dopéct.
Což je i můj případ – každý večer po návratu z práce dát povidlům zahřívací hodinku. Tato povidla jsou skvělá jak hrušková, tak švestková či jablečná. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 2- 2stupňů do trouby.
Poté opět přisypeme dkg cukru a znovu je na dalších minut dáme do trouby péci. Výborná pečená povidla bez míchání. Udělala jsem i jablečná.
Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme kráječem na osminky. Nasypeme do hrnce, zalejeme octem a zasypeme cukrem a kořením. Hrnec dáme do trouby a zvolna pečeme hodin.
Dva recepty na povidla bez cukru. Hrušková povidla bez cukru pečená v troubě. U našich na zahradě se letos urodilo hrozně moc jablek. S Neli jsme jich za dny u babičky a dědy snědli hrozně moc, nadělala jsem přesnídávky, byly jablka v županu, jablečná buchta a ze stromu jako by nic neubylo. Tak jsem se vrhla na jablečná povidla.
Jsou pěkně kořeněná, výrazná, . V tomhle - zatím ještě barevném - ročním období může člověk přijít jednoduše k nachlazení, ke spálové angíně, i k pytli jablek. This Pin was discovered by Eva Makanova. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Jedno jablko denně nahradí doktora, praví staré moudré přísloví.
Potvrzuje tak, jak jsou jablka prospěšná lidskému zdraví: nejen obsahem vitaminů a minerálních látek, ale i obsahem pektinu. Jen povidla mají opravdu to pravidlo, že se do nich nedá cukr a vaří se tak dlouho, až jsou tuhá. Ty domácí, koupená jsou s cukrem a jablky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.