Díky zavařovování se solí místo cukru dostanete z ovoce to nejlepší a ještě můžete mlsat bez výčitek. Hrušky oloupeme a nakrájíme na půlky, do vydlabaného otvoru po jádřinci dáme jeřabiny, červené či černé, a navrstvíme do sklenice. Miešaný kompót si môžeme vyskladať napríklad z egrešov, jahô červených ríbezlí a malín. Ako nálev je vhodná zmes šťavy z jahôd a ríbezlí.
Zmes veľkého ovocia môže pozostávať z nakrájaných hrušiek, polených broskýň, ringlôt a sliviek.
Jednou z možností jak uskladnit ovoce je vyrobit ovocné kompoty bez cukru a konzervantů a zavařit je do sklenic. Jak dlouho kompot vydrží? Správně udělaný kompot vydrží i pět let a uskladněné ovoce si . Re: Domácí kompot bez cukru pro prcky - máte nějaký recept?
Já vařím domácí hruškový či jablečný kompot. Prostě oloupané ovoce uvařit ve vodě s trochu skořice a hřebíčku. Je to k rychlé konzumaci.
Zavářet se takovýhle kompot nedá, neb právě cukr slouží v kompotech jako hl.
Recepty pre chutný život. Kompóty so soľou - bez cukru - Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa.
Ahoj, my doma děláme jablečné a hruškové přesnídávky bez přidaného cukru , zavařujeme to normálně v hrnci s vodou a vydrží nám to tak rok. Asi by to vydrželo déle, ale neděláme toho velké zásoby, takže to spotřebujeme tak do toho roka. Právě kvůli malé to nepřislazujeme, a je to výtečné i tak. Nám najviac chutí kompót podľa 1. Sladučký, vynikajúci 3. Spôsob zavárania BEZ CUKRU A VODY.
Najprv si umyte poriadne poháre. Ideálne v umývačke riadu, máte to najrýchlejšie. Viečka na poháre použité alebo nové pred zavíčkovaním vyvarte 5min. Pokud připravujete hruškový kompot pro děti, použijte skořici celou, abyste ji po dovaření (spolu shřebíčkem) mohli odstranit. Rovněž doporučujeme snížit množství použitého cukru , protože hrušky jsou velmi sladké samy o sobě.
Ovoce omyjeme a necháme odkapat. Vyjmeme pecky a dužinu i se slupkou, pokud je v pořádku nakrájíme na velké kousky, dáme do hrnce, přidáme špetku soli a přiklopíme.
Když ovoce začne pouštět vodu, odklopíme a necháme za občasného míchání co nejvíce . Hrušky musí být celé potopené, jinak by vršky bez nálevu byly ve výsledku hnědé a zatvrdlé. Okraje sklenic otřeme od cukru. Zavíčkujeme, přesvědčíme se, zda víčko dobře drží, ale nepřeklápíme, zkoušíme to rukou. Hruškový kompot sterilizujeme minut při stupních Celsia, a nebo minut . Dnes okénko pro diabetiky, aneb zavařujeme.
Doba varenia je taká dlha ,ako ju potrebujú hrušky aby sa uvarili. Medzi tým ich ochutnam tak aby boli akurát. Ked sú uvarené ,stiahnem z ohňa a tak ich povyberám do pripravených fliaš, bez sirupu.
Dnešní odborníci na výživu doporučují. Aby naše strava byla zdravá, pestrá, obsahovala dostatek vitamínů a všech potřebných živin. Zelenina je ideálním zdrojem většiny potřebných živin a odpovídá požadavkům na pestrou a vyváženou stravu.
Má vysokou biologickou hodnotu, obsah vitamínů, minerálních látek a . Nic se nekazí, jenom ta chuť je všelijaká, jenom ne sladká. Nejlepší z toho jsou třešně. Ve zdravé výživě se dají koupit různé . Hřebíček nám v kompotu taky chutná, kompot dobře ochutí.
Naplnila do sklenic a ještě sterilizovala. Hrušky nejdřív vaříme v cukrové vodě (na litr 3g cukru ) s hřebíčkem, ten dáváme do . To je v kostce základní recept na zavařování marmelá kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček či maminek. Víte ale, že to jde i jinak?
Zdravěji, s méně cukru , bez želírovacícho cukru a především tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce? A přitom si ani konzervativní . Chtěla bych zavařit hruškový kompot nebo jablečno-hruškovou přesnídávku, tak čtu recepty nanetu a nějak tápu. A chtěla jsem vědět zda ty přesnídávky bez cukru a přidaných věcí vydrží dlouho.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.