Při vyslovení těchto slov každý zarytý kávomilec slastně přivírá oči. Vynikající kávový nápoj. Pro ty, koho už omrzela klasika v podobě grogu, máme recept na pravou irskou kávu, která v těchto dnech (25. leden) slaví narozeniny. Pravá irská káva se přitom od „irské kávy“ (uvozovky jsou na místě), kterou vám ve většině kaváren a restaurací v tuzemsku připraví, liší přímo diametrálně.
Espresso nebo dokonce turek s . Ač by se mohlo na první pohled zdát, že irská káva není koktejl, opak je pravdou.
A potvrzuje to i Mezinárodní barmanská asociace (IBA), která samozřejmě recept na pravou irskou kávu zná. Irská káva je úžasný a lahodný nápoj, který si zamilujete po prvním doušku. Musí být ovšem správně připravená. Irska a poté se proslavila zejména v San Franciscu a postupně v celém světě.
Níže najdete návod , jak si pravou irskou kávu připravit. Asi každý zná Irskou kávu z restaurací a kaváren, kde se nejčastěji skládá z espressa a horké vody či rovnou turka zalitého malým panákem skotské whisky, v lepším případě dokonce irské whiskey. To vše dorovnané čepicí z rostlinné šlehačky.
Pro všechny, kteří mají rádi Irskou kávu a den svatého Patricka. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa.
Recepty pre chutný život. Originální irská káva je kombinací kvalitního espressa, pravé šlehačky a dobré irské whisky. Vše, co jste chtěli vědět o irské kávě. Co je irská káva , jak irskou kávu připravit a jaká je její historie? Káva se pije už stovky let, její příprava, podávání i chutě se však stále vyvíjejí.
Příprava různých druhů kávy. Italové se však řídí slovy: Proč škodit dobré whisky nebo koňaku, když tím uškodíte dobré kávě? NORMÁLNÍ KÁVA PŘÍPRAVA S ŠLEHAČKOU A WHISKEI. Dělám ji doma děsně málo, což je v silném nepoměru s tím, jak často na ni mám chuť.
Nevím, jestli mě vždcky odradí to, že nemám správnou skleničku, nebo to, že se bojím vrstvení šlehačky. Do sklenice uvaříme rozpustnou kávu, (pokud sladíme, doručuji ji zrovna osladit, ale opatrně neboť koňak je sladký) po stěně sklenice nebo po. Mléko si ohřejeme aby bylo úplně horké, potom ho šlehačem vyšleháme až se začne tvoři pěna. Do půlky každé sklenice nalijeme horké mléko, lžičkou.
Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem ml. Použijte nebo lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda přiraví kávu o její výraznou chuť. K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.
Návod k přípravě: Ušlehejte smetanu s hnědým cukrem.
Do hrnků nalijte rozinky v brandy podle chuti (zhruba likérovou skleničku) a za stálého míchání dolijte kávou. Ozdobte smetanou a dalšími rozinkami. Uložte si irská káva do svého jídelníčku zdarma.
Do nahřátého skleněného poháru vlijeme whisky 2. Přidáme cukr, přilijeme horkou přecezenou kávu a mícháme, až se cukr rozpustí 3. Potom přes obrácenou lžíci přilijeme smetanu a kávu necháme minut stát 4. Pijeme ji bez míchání přes vrstvu smetany. Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.