Kolac z gastanovej muky

Popri spracovávaní bezlepkových zmesí som si spomenula na moje vymýšľania vo varení spred desať rokov. Kúpili sme gaštanovú múku - veď sa to k jeseni hodí - a pustili sa do toho. Gaštanová múka je pre nás teraz niečo úplne nové, ale naši predkovia z nej varili veľa. Môj ,,zlatý klinec” tohto ročného obdobia – zbožňujem ich pečené ale tiež v rôznych dobrotkách. Tento koláč je vylepšený castagnaccio – taliansky koláč z gaštanovej múky.


Robievam ho každoročne ale priznám sa, pre jeho špecifickú chuť a konzistenciu deťom veľmi nechutil.

Uvarené gaštany zlejeme a popučíme kovovou metličkou. Gaštanový koláč z gaštanovej múky (fotorecept) - obrázok 2. Pekanové orechy nasekáme. V miske vymiešame zmäknuté maslo, pridáme cukor a vajíčka.


Prisypeme gaštanovú múku . Ako ste na tom s gaštanovou múku? Ja som prednedávnom do nej investovala a neviem si ju vynachváliť! Na rozdiel od ostatných bezlepkových múk (z orechov alebo semien) obsahuje nízky obsah tuku. Na 100g obsahuje iba g!

Dokonale spolupracujú s . Zvyčajne sa Vami delím o moje skúsenosti s jogou, dnes tomu bude inak. Nemohla som sa nepodeliť o tento skvostný recept na čokoládový koláč , ktorý je veľmi jednoduchý a najmä výborný. Ja som použila ingrediencie, ktoré sú vhodné aj pre tých, ktorý nemôžu laktózu. Vybrali sme pre vás perfektné recepty, ktoré podporia atmosféru jesene.


Ktorý vyskúšate ako prvý? Pre výraznú arómu ju odporúčame pre tých, ktorí obľubujú chuť gaštana. Je bohatá na vlákninu a . Jablkový koláč z gaštanovej múky. Rúru si predhrejeme na 180 . Na myTaste najdes 2recepty na gaštanová múka taktiež ticíse podobných receptov. Vajíčka s cukrom dobre vymiešame, pridáme ostatné suroviny, vylejeme do vymastenej formy na pečenie a ca.


Recepty pre gaštanová múka. Palacinky z gaštanovej múky sú vhodné pre histaminikov aj celiatikov. Postup: Vymiešať z bielok tuhý sneh, pridať cukor, žĺtka , olej , vodu a preosiate muky s PDP. Jednu tretinu cesta zafarbíme kakaom.


Formu som vymastila maslom a vysypala kokosom. Vyliať blede cesto, do toho tmavé a piecť na 1stupnov cca minut.

Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa. Pokiaľ neviete, čo z gaštanovej múky urobiť, tak vyskúšajte výborný taliansky koláč , ktorý sa ale často pečie taktiež v Toskánsku. Tu máte recept, ktorý by bez gaštanovej múky nebol „to pravé “orechové“.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.