Domácí likér baileys

Postup přípravy receptu. Nejprve si dáme vařit salko, mezitím si uvaříme v půl litru mléka pudink. Až nám vše vychladne, dáme do mísy salko, pudink a šleháme.


Baileys podáváme chlazený. Tento recept jsem našla v nějakém časopisu před třemi lety.

Mohu se zeptat, když zvolím karamlizované salko, jaký pudink zvolit? Již dřív na TV Nova v cyklu Levně a chutně - Domácí irský likér Ládi Hrušky za 2Kč. Láďa Hruška použil karamelový pudink, mléko, salko a rum. Výsledek tohoto spojení nazval domácí irský likér. Velmi oblíbenými vánočními a silvestrovskými nápoji jsou sladké krémové likéry.


Co takhle si jeden sami doma vyrobit? Chcete-li překvapit své blízké osobně vyrobeným a velmi chutným .

Zahřeje u srdce, pohladí na duši a rozváže jazyk, takový je pravý nefalšovaný domácí likér. Oblíbený ženský nápoj se v různých obměnách dá samozřejmě koupit. Když ale není lahev po ruce, proč nepřekvapit své přátele osvědčenou domácí recepturou?


Tedy pokud bych nepřemýšlela čas od času nad kaloriemi. Když jsem tento likér dělala poprvé, byla jsem překvapená, jak jednoduchý je. Víc než pět minut nepotřebujete. Gurmánský experimentátor se dnes pustí do přípravy oblíbené, ale na barovém lístku dražší položky.


Je to spíše pro ženy takové sladidlo. Použila jsem půl litrové láhve se šroubováním. Chutný likér z kondenzovaného slazeného mléka, hustého mléka Tatra, rumu a ledových bonbonů také nesmí chybět v našem výčtu sladkých domácích likérů ! Jde o likér připravený z roztavených čokoládových tyčinek Kinder, dobré vodky, . Vše necháme vychladnout . POTŘEBNÉ PŘÍSADY Plechovka Salko, vanilkový puding, cukr moučka.


POSTUP PŘÍPRAVY Plechovku dáme do vody a vaříme hodiny - necháme poté pořádeně vystydnout. Mezitím si uvaříme pudink dle návodu ale pouze ve čtvrtlitru mléka .

O letošních svátcích udělejte svým blízkým dvojnásobnou radost a ke krabičce voňavého cukroví přibalte ještě originální překvapení. Vlastnoručně vyrobené dárky jsou o letošních Vánocích v kurzu – a o domácím smetanovém likéru to platí dvojnásob! Neboj Macku, nemluvím o té Ballantines, co jsme od Vás dostali minule. Já sama jsem jeho velkou . Recepty pre chutný život.


Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa. Domácí likér – baileys , Co budeme potřebovat k přípravě domácího likéru baileys , Jak postupovat při přípravě domácího likéru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.