Semifreddo apetit

V miskách vyšleháme zvlášť žloutky s cukrem, sníh z bílků a šlehačku ze smetany. Oříšky, lentilky a ostatní sladkosti nasekáme na kousky. Do žloutků s cukrem přidáme brandy a vmícháme šlehačku, nakonec pomalu přimícháme sníh z bílků. Formu (například na srnčí hřbet) vyložíme potravinářskou folií, nalijeme směs a . Vsadíme se, že lepší jahodovou zmrzlinu jste ještě nejedli!


Lehká a osvěžující mražená pěna ( semifreddo ) s jemnou chutí kávy je po vydatném obědě přesně to pravé.

Domácí zmrzlina semifreddo vás zchladí a vzpruží zároveň. Oříškové semifreddo připravíte snadno i bez zmrzlinovače. Ve dvoulitrové kovové nádobě mrazte šest hodin nebo přes noc. Předehřejte troubu na 1°C. V míse dobře promíchejte přísady na drobenku.


Vysypte na plech vyložený pečicím papírem, rozhrňte a pečte v troubě asi minut dozlatova. Vyjměte a nechte vychladnout. Před podáváním semifreddo rozdělte do kornoutů .

Semifreddo má tu výhodu, že se na rozdíl od domácích zmrzlin nemusí během mrazení vyndávat a promíchávat. Teď už je veškerá starost o úspěch na mrazáku … 6. Piniové oříšky na zdobení krátce nasucho opražte – budou aromatičtější. Až vyjmete krabičku z mrazáku, nechte ji pět minut stát při pokojové teplotě, aby . Lahodná čokoládová zmrzlina. Pokud je na vás její chuť moc hutná, osvěžte ji ovocem.


Rafinovaný italský dezert pro žhavé letní dny je překvapivě nenáročný na přípravu. Mák je sice netradiční, ale naprosto bombastická přísada, kterou byste měli vyzkoušet v tomto klasickém italském dezertu. Základní recept na semifreddo Na litry zmrzliny vejce žloutky lžička vanilkového extraktu 2g krupicového cukru 5ml smetany ke šlehání Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–minut, až směs . Do jedné vmíchejte meruňkové pyré a odložené nasekané kousky meruňky a do druhé malinové pyré.


Rozlijte do tvořítek a dejte mrazit na hodin, nejlépe však přes noc, až semifreddo ztuhne. Vzniklé semifreddo z tvořítek nejlíp vyklopíte, když je zespodu na chvilku ponoříte do horké vody. This dessert is like a frozen mousse, which helps explain its name: semifreddo , or half-frozen.


Italský dezert zamrzl v půlce cesty mezi smetanovým krémem a zmrzlinou – a podle milovníků sladkých specialit se zastavil právě včas. Krok za krokem se vás o tom pokusí přesvědčit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.