Rýžový nákyp s jablky a tvarohem

Rýži propláchneme, lehce přisolíme a dáme dusit. Rýžový nákyp s tvarohem s jablky. POTŘEBNÉ PŘÍSADY Suroviny: 250g rýže, dl vody. Rýži uvaříme dle návodu, vodu slijeme.


Do hrnce nalijeme mléko, přidáme uvařenou rýži a pomalu rozvařujeme na kaši.

Postupně přidáváme med a žloutek. Výtečný rýžový nákyp s jablky , který chutná každému. Sladká klasika z rýže, mléka, tvarohu a ovoce. Pro vaření rýže volíme hrnec se sendvičovým dnem. Do mléka vsypeme okapanou rýži.


Na mírném plameni, za občasného promíchávání, vaříme cca min. Rýže nemusí být zcela měkká, budeme ještě zapékat.

Ukažte svým dětem, že rýžový nákyp může být také jiný než ve školní jídelně. Do vymazaného pekáče dáme polovinu této rýžové hmoty, na ni dá. Tolik opomíjený a tolik dobrý nákyp, na kterém si můžeme pochutnat celoročně.


Báječně se do něj hodí i kompotované ovoce. Navíc ze šťávy, která nám z kompotu zbude, svaříme báječný sirup, kterým hotový pokrm poléváme. Ještě teplou rýži, uvařenou ve vodě do poloměkka, vložíme do vroucího mléka s máslem, špetkou soli a semínky vanilky.


Až rýže mléko nasaje, necháme ji zchladnout a poté (do ní) vmícháme žloutky rozmíchané se smetanou, moučkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru a špetku muškátu. Uložte si rýžový nákyp s tvarohem a jablky do svého jídelníčku zdarma. Péct z nich štrůdly, buchty a koláče, vařit kompoty a nebo zkusit rýžový nákyp s jablky. Ani já se množství jablek obvykle nelekám, a když mi děti nedávno rýži s jablky připomněly, pustila jsem se do něj okamžitě.


Uvařenou rýži smíchám s tvarohem a vejcem a polovinu dám do vymazaného pekáčku. S broskvemi, ze švestek, třešní nebo raději do rýžového nákypu meruňky? Recept na rýžový nákyp s ovocem.


A co rýžový nákyp s jablky a tvarohem ? Nákypy, to je rakousko-uherské.

Vynikající rýžový nákyp , bohatý na ingredience, s vysokou energetickou hodnotou. Klasika s trochou inovace? Jasně, zkuste babiččin rýžový nákyp ! Nádherně voní vanilkou, najdete v něm lahodné ovoce a to všechno je pokryté slaďoučkou jemnou kůrkou! Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. A ještě jeden recept bych dneska přidala.


Je to jedna z variant sladkého oběda nebo večeře. Konkrétní postup a suroviny jsem si vymyslela sama. Ale není to asi vůbec žádná novina.


Použila jsem tradiční suroviny, které by každý v nákypu čekal, což je . I doma se dělaly nudle s tvarohem , mákem, perníkem. Buchtičky, palačinky, lívance, vdolky, ovocné knedlíky, trhanec, „velké“ buchty, žemlovka s jablky i tvarohem. Někdy rýžový nákyp , většinou dost suchý a neoblíbený. Naporcovaný kus nákypu posypem moučkovým cukrem a dozdobíme ovocem.


Poznámka: Na sladké pokrmy používáme raději krátkozrnou rýži s velkým obsahem škrobu, který způsobuje, že se zrna během vaření k sobě lepí. Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.