Zavařování třešní v troubě recepty

Postup přípravy receptu. Naplníme do důkladně omytých sklenic a mezitím si nachystáme sladký nálev, kterým budeme třešně zalévat. Nálev: na 1l vody dáme 30dkg cukru a svaříme. Třešně zalijeme horkým nálevem a zavaříme. Jak zavařovat v horkovzdušné troubě.


Košíček červených třešní přijde k chuti, ze dvou košíčků se něco sní a ze zbývajících upeče bublanina.

Jestliže je už košíčků několik, pak vzniká problém, jak nejlépe úrodu třešní využít. Jednou z možností je třešně vypeckovat a zmrazit a postupně po. Pokud ne, nabízíme postup. Meruňky, třešně , maso i ořechy. Vyskytla se nám doma nadúroda červené řepy a kedluben gigantů, tak jsem se rozhodla, že budu zavařovat.


POTŘEBNÉ PŘÍSADY Když jsem se o této možnosti prvně dozvěděla, nevěřila jsem vlastním uším. Tak jsem hledala na netu - našla a vyzkoušela :-) a podělím se o příspěvky, které jsem k tomu našla. Zavařování v mikrovlné troubě.

Ve vypnuté troubě ponechat ještě min. Poloha roštu na roštu pekáč, v pekáči ½ l vody. Ještě že jsem měla málo sklenic.


Vyguglovala jsem si recept do horkovzdušné trouby , kde se sklenice dávají do trouby vyhřáté na 2stupňů! No jasně že třešně jsou rozvařené, škoda jich. Tvůj způsob bez vody otestuji na . Zkuste letos zavařovat moderně a vyměňte tradiční zavařovací hrnec za myčku nebo mikrovlnnou troubu.


Chcete-li vyrobit tužší marmeládu nebo máte-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně , višně nebo maliny, použijte pouze 800– 9g ovoce. Skvělé recepty na zavařeniny: Rybíz, broskve a višně. Možná tak, že pozorovali ruměnec ve tvářích krasavic, které stydlivě odhalovaly holá ramena.


Začátkem léta se červenají taky jahodové plantáže a třešňové aleje , ale pozor! Jestli prováháme pár týdnů, bohatou ovocnou úrodu sklidí ptáci, červíci nebo zemská gravitace. Vyzkoušejte ověřený recept na zavařování třešní ,. Cukety se dají zavařovat velmi snadno, ale v zavařovacích sklenicích ve sladkokyselém láku to sluší víc okurkám. Přebytky ze zahrádek i lesní plody končily ve sklenicích, aby se aspoň takto uchovaly na zimu.


Nyní je sice čerstvé ovoce k dispozici po celý rok, jenže ta cena… Navíc kompoty a džemy nechutnají tak jako ty domácí. Přinášíme malé připomenutí historie i základů zavařování , ale hlavně čtenářské rady a tipy.

V létě jsem meruňky nejdříve rozvařila v papiňáku, řídkou hmotu jsem přelila do varné misky a pak jsem ji dala odpařit do mikrovlnné trouby (minut na nejvyšší stupeň). Odpařenou hustou hmotu . Ovoce a zeleninu zavařujeme obvykle ve vodní lázni v zavařovacím hrnci s poklicí a teploměrem. Moderní elektrické zavařovací hrnce zase nabízejí rozličné příslušenství.


Abyste měli třešně nejen v létě ale takév zimě zkuste si je zavařit. Udělejte si zavařeniny, které.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.