Platy v nemecku tabulka

Němců je dle řady ukazatelů jedna z nejvyšších na světě. Jak vysoké jsou v Německu mzdy a jak vysoké daně platí Němci ze svých mezd? Jak vyplývá ze srovnání, které podle průměrných platů zveřejněných německým deníkem Bild udělal Blesk, většina profesí bere v Česku jen čtvrtinu toho, co v Německu. Rozdiely sú až v stovkách eur! Medzi krajinami Európskej únie panujú dlhodobo veľmi veľké rozdiely v cenách, ale najmä v mzdách.


Niektoré platy v Nemecku sú totiž vyššie o stovky eur, ale lepšie sú na tom aj bývalí krajania spoza rieky Moravy.

Německý Bild zveřejnil velké srovnání průměrných platů. A čísla jsou to opravdu tristní. Za profese, které jsou v Německu opravdu ceněné a lidé za ně mají vysoké příjmy, dostanete v Česku jen pár peněz. Jaké je zdanění práce v těchto zemích? V Německu a Rakousku není stanovena výše minimální mzdy, ale mají zde tzv.


Podrobnější informace o minimální mzdě v Německu se dočtete v článku nazvaném minimální mzda v Německu. Aktuálně se průměrný plat v Německu pohybuje kolem 30. Platy v Nemecku podľa profesií.


Aj v Nemecku platí, že ten kto pracuje hlavou zarobí omnoho viac ako ten, kto si na svoje živobytie zarába svojimi rukami.

Poslední vývoj ale ukazuje, že zájem o práci v zahraničí roste. Nemecko sa zaraďuje medzi väčšinu štátov Európskej únie, kde je minimálna mzda zavedená. Každý Slovák pracujúci v Nemecku má nárok na . O kolik je zhruba česká produkce levnější než jinde v Evropské unii, ukazuje žebříček porovnávající země podle produktivity práce.


Nevyhne sa im žiadny pracovník. Niekde menšie, inde väčšie. Do podstatnej miery dokážu odobrať z platu pekné čiastky, ktoré úsmev na tvárach po obdržaní výplatnej pásky určite nevyčaria. V Nemecku je mierne iný výpočet platov ako na Slovensku. Je tam zvykom, ak sa baví človek o plate , . Myslíte si, že jste za své výkony v práci náležitě oceněni?


Pokud chcete vydělat balík, za prací byste měli vyjet do Dánska nebo Lucemburska, kde mají lidé nejvyšší průměrný plat, a to více jak ( v přepočtu) sto tisíc korun. Ovšem vyplatí se jet i do Velké Británie, . Eurostat spočítal také podíl minimální mzdy k mediánu mezd. Medián představuje hodnotu mzdy zaměstnance uprostřed jejich pomyslné řady. To znamená, že polovina hodnot mezd je nižší a druhá polovina je vyšší než . ISPV, kde najdete i detailnější informace stejně jako podrobnější informace o metodice. Ekonomický týždenník WirtschaftsWoche zostavil rebríček profesií, ktoré v Nemecku vedú a prinášajú najvyššie zárobky.


Průměrné mzdy podle profese. Netreba zabudnúť pripočítať ich .

Soukromé nemocnice většinou platí víc, ale též pracovní nároky jsou zde často větší. Orientační tabulka základních platů lékařů. Následuje tabulka s daty převzatými od ČSÚ, která zobrazuje meziroční vývoj průměrných platů v České republice ve druhém čtvrtletí: .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.