Tento sirup je vařen tzv. Zachovává si tím více cenných látek, na druhou stranu je ale poté více náchylný a snáze se kazí. Pokud si budete chtít trvanlivost maximálně pojistit, můžete udělat variantu převařenou – kdy bodem varu prochází i samotný sirup , ne jen voda, . Takže veškeré prospěšné účinky levandule jsou zachovány.
Je udělaný více do kysela, aby vydržel delší dobu a nemusel se rychle spotřebovat.
A taky je takhle více osvěžující! Výroba domácích sirupů není vůbec náročná a výsledek stojí opravdu za to. Jakmile se vám několikrát povede připravit si vlastní např. Levandule je léčivá a aromatická rostlina, jejíž vůně příjemně . Připravujte a vařte si domácí sirupy, budou vám chutnat a dokonce si můžete tvořit své vlastní kombinace ingrediencí. Sirupy se připravují různými způsoby.
Za studena zachováte nejvíce účinných látek z čerstvých bylin. Levandulovy sirup za studena recepty, které budete milovat.
Pokud není vaší prioritou při výrobě bylinných produktů dlouhá trvanlivost v rámci několika dlouhých let, ale je na prvním místě zvláště obsah léčivých látek, bude pro vás skvělým řešením výroba bylinných sirupů za studena. Ačkoliv je tyto sirupy dobré uchovávat v lednici jen několik měsíců, určitě vám i . Letos jsem vyzkoušela mátový sirup , také jenom litr, a musím říci, je vynikající :-! Za týden budu dělat nový, moc nám chutná. Jahodový sirup za studena - postup: Očištěné. Přidáme cukr a kyselinu citronovou a na mírném ohni pomalu a za stálého míchání povaříme, dokud se vše cukr a kyselina citronová nerozpustí.
Můžete se spolehnout, že sirupy. Složení: cukr, levandule, kys. Postup přípravy receptu. Větve opláchneme a dáme do kastrůlku s vodou, přidáme dobře omyté a pokrájené citrony a skořici. Přivedeme k bodu varu a vaříme cca minut.
Sundáme z plotny a necháme hodin louhovat. Druhý den výluh scedíme a opět přivedeme k varu a za stálého míchání . Ve 2ml vody povařte přibližně minuty cukr a kvítky levandule. Ještě horký sirup přeceďte do láhve, dobře ji uzavřete a nechte vychladnout.
Na limonádu smíchejte sirup s limetkovou šťávou a vychlazenou vodou.
Ve sklenicích pak dozdobte kvítky čerstvé levandule, plátky limetky a nadrceným ledem. Takto pokračujeme, dokud není sklenice plná (končí se cukrovou vrstvou). Sklenici uzavřeme a dáme na chodbu pracovat, . Všechny recepty jsou autorkou blogu vyzkoušené a otestované U Evky na blogu jsem nedávno objevila recept na mátový sirup. Bylinky a květy na sirupy sbíráme za slunečného počasí na čisté lokalitě, nejlépe okolo poledne, kdy mají nejsilnější vůni.
Zvolíte-li meduňku, mátu,. Vzniklý sirup nalijte do sterilních lahví a kdo chce, může přidat čajovou lžičku čistého alkoholu a otřít jím ještě hrdlo lahve a víčko. Skladujte v lednici nebo . Výhodou domácích sirupů je to, že známe jejich přesné složení. Bylinné čaje a sirupy jsou přirozenými léčivy, které bychom neměli používat dlouhodobě. Stejný druh bylinek bychom neměli konzumovat déle než týdnů.
Bylinky na sirupy sbíráme za slunečného počasí na čisté lokalitě, nejlépe okolo . Název, Množství a jednotka. Toto je základní sirup z levandule, delším vařením a odpařením vody získáte levandulový med. Do vanilkové škrobu, ktorý podľa inštrukcií na obale zmiešate a budete variť s mliekom a cukrom (v našom prípade sme použili opäť sirup z agávy), ešte za studena pridajte jeden rozmrvený levanduľový kvet. Ba dokonca pre tých, ktorým je .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.