Švestková marmeláda s kakaem

V nutele je možno je nahradit čímkoliv. A ty švestky s kakaem jsou opravdu dobré. Dosud jsem žil v domnění, že nutela (Nuttela) se to jmenuje proto, že jsou v tom oříšky.


Smícháme švestky s cukrem, VC a kakaem - necháme. Většina z nás zná švestková povidla, která lze sehnat snad v každém obchodě s potravinami. Ale co taková švestková marmeláda ? Jak marmeláda, tak povidla se mohou vyrábět téměř z každého ovoce a oba druhy bývají většinou bez kousků.


Domácí švestková marmeláda. Džemy, medy, sladké krémy až do domu. Online nákup potravin v té nejlepší kvalitě. Lokální, čerstvé, sezónní. Když jsem švestkovou čokoládu zkoušela poprvé, dávalo se kakao „dle chuti“, tak jsem přisypávala a přisypávala a pořád dobrý dobrý….


Potom uložíme i se šťávou do sklenic, uzavřeme a krátce. POTŘEBNÉ PŘÍSADY kg třešní, 3g cukru, gelfix 3: tabulka hořké čokolády, podle zhoustnutí možno přidat 1-lžičky kys. POSTUP PŘÍPRAVY třešně vypeckujeme, mixneme v robotu . Nejlepší období pro přípravu povidel nadchází ve chvíli, kdy švestky projdou prvním mrazíkem. Takové jsou totiž nejlepší, protože jsou nejsladší, a poznají se podle toho, že jsou malinko scvrklé u špičky. Způsobů přípravy povidel existuje celá řada, stejně tak receptů, variant a příchutí…Já se s vámi podělím . Druhy řezů u švestek Výchovný řez – v prvních letech po vysazení u švestek,.


Nalijeme do formy domácí pekárny a zapneme program Džem - Marmeláda. Po ukončení programu nalijeme do. Krasne mi to ztuhlo, mam cca sklenicek a uz jsme . Nejdříve švestky vypeckujeme a potom je nameleme na jemnou kaši na masovém strojku, můžeme je i rozmixovat. Rozemleté švestky smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a kakaem.


Odleženou švestkovou směs promícháme a . Třeba v koláči, kde krásně souzní s kakaem , tmavou hořkou čokoládou a mandlemi. Ale i švestková marmeláda s vanilkou je opravdovou pochoutkou. ZAVAŘENINY, DŽEMY, MARMELÁDY.


Pak přidáme na menší kousky nakrájená jádra vlašských ořechů a ještě minut vaříme 4. Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku. Předchozí Švestkový džem s kakaem a čokoládou. Svačinka: Rýžové chlebíčky, tvaroh, marmeláda domácí švestková , kokos, bluma, vlašské ořechy.


Jahelná kaše s kakaem , švestky ve vlastní šťávě, goji, arašídy, konopné semínko, slunečnice. Slupky zalijeme vodou a vaříme cca minut. Po vychladnutí přidáme cukr a vaříme ještě minut.


Kešu natural AKCE Kč. Kamila čokoláda s brusinkami 5.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.