Perník s čokoládovou polevou

Recept na rychlý a velmi dobrý moučník třeba ke kávě. V míse smíchejte všechny sypké ingredience. V jiné míse vidličkou prošlehejte vejce s mlékem, přilijte olej a zlehka promíchejte. Takový, jaký má perník být. Videorecept na jeden z najznámejších koláčov - Perník.


Obohatený o čokoládovú polevu :-) Dúfam, že sa bude.

PRO VÍCE INFORMACÍ KLIKNI ZOBRAZIT VÍCE↓↓↓↓. RECEPT NA PERNÍK : 100ml oleje. Vejce prošlehejte s mlékem, pak obě směsi spojte a přilijte olej. Předehřejte troubu na 1stupňů. Menší pekáček vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.


Vlijte do něj perníkovou směs a pozvolna pečte půl až tři čtvrtě hodiny. Na polevu za stálého míchání rozpusťte všechny potřebné přísady ve vodní lázni a ihned . Jedním z dezertů, kterým nikdy nikoho neurazíte, je poctivý domácí perník. Samozřejmě mu ale nesmí chybět sladká čokoládová poleva, díky které na něj nalákáte i vaše děti.

K tomu voňavá kávička a vaše oblíbená knížka a rázem vykouzlíte naprosto dokonalé odpoledne. Při přípravě perníku postupujeme dle . Tento recept mám od kamarádky Lenky, která ho pro svoji rodinu peče už roky. Já jsem jen polovinu mouky nahradila špaldovou. Perník můžete vylepšit buď čokoládovou nebo citronovou polevou , můžete ho také rozříznout a namazat kyselejší marmeládou. Moučník, který zmizí z tácu během chvilky?


Nadýchaný perník , s pohankou a přelitý lahodnou čokoládovou polevou. Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou. Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou , můžeme ještě posypat kokosem, . V mouce rozmíchejte kakao, pak přidejte prášek do pečiva, prášek do perníku a cukr.


Křehký perník s čokoládovou polevou sypaný kokosem příprava receptu: Příprava receptu Křehký perník s čokoládovou polevou sypaný kokoseVe větší míse smícháme mouku, prášek do pečiva, prášek do perníku, cukr a kakao, přidáme mléko, olej a vejce. Po promíchání nalejeme na plech (pečící papír)a uhladíme. Opäť jeden z jednoduchých receptov.


Ak máte radi rýchlu prípravu, tak je pre Vás to pravé. Po vychladnutí můžeme polít čokoládovou polevou a posypat strouhanými ořechy nebo kokosem. Věřte, že koláč Vám dlouho nevydrží.


Pokud jste před týdnem navštívili Jarmark, možná jste na našem stánku ochutnali dobroty, které pro vás upekly redaktorky OnaDnes.

Pokud jste nestihli ochutnat (zaprášilo se po nich ještě během dopoledne, na odbyt šel zejména malinový koláč), můžete si je připravit u sebe doma. S podzimem u nás vždycky začne vonět perník. Je to divné, ale moc si neumím představit péct perník třeba v létě. Ta vůně skořice, hřebíčku a jablek je prostě vůní zimy.


Můžu vám zaručit, že se po něm jen zapráší. A kdyby přece jen zbyl, tak si díky jablkům zachová krásnou vláčnost. Jednoduchý recept i pro začátečníky. Na odměření surovin si připravte odměrku.


Uvedené ingredience smíchejte dohromady a vlijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech nebo plech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.