Kdo rád ostré, může přidat jemně nasekanou chilli papričku. Na rozpáleném oleji orestujeme propláchnutou a okapanou rýži. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme kari , přidáme přebranou a spařenou rýži, zalijeme přiměřeným množstvím vody, povaříme a pak.
Rýži uvaříme ve vodě, do které hodíme bujon a vaříme podle návodu. Po jejím uvaření si nakrájíme menší cibulku na kostičky, mrkev naloupeme na platky škrabkou (pásky můžeme přepůlit, ať nejsou tak dlouhé a orestujeme spolu v pánvi na másle). Potom přilijeme půl kelímku smetany a přidáme předvařenou brokolici .
Dušená rýže ochucená kari kořením, osmahnutá na cibuli. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky. Ještě zprudka osmahneme. Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, až je voda čirá. Vsypeme do hrnce, zalijeme hrníčky vody a přidáme kostku bujónu.
Vsypeme kari a pod pokličkou rýži vaříme asi minut. Rýži odstavíme, vmícháme olivový olej a přidáme i scezenou kukuřici. Nejlepší je basmati,” říká Mahavir Kanswal z pražské restaurace V zátiší a přidává do rozpáleného oleje směs voňavého koření.
Příprava indické rýže má s českou klasikou nebo s italským rizotem jen málo společného. Recept, podle kterého se vám Kari rýže zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a lžičku kari koření. Chvíli společně opékáme, ale dáme pozor, abychom nepřipálili. Přisypeme půl kila propláchnuté basmati rýže , krátce osmahneme, osolíme a zalijeme 7ml horké vody. Poté přidáme rýži, asi minutu ji pražíme, poté zalejeme dvojnásobným množstvím vody (než bylo rýže ) a osolíme.
Kari rýže s pórkem je chuťově zajímavá příloha, která se hodí ke kuřecímu, vepřovému i hovězí masu. Vaření rýže kontrolujeme. Varný sáček s rýží by měl být celý ponořen ve vodě.
Vyjmeme varný sáček vidličkou, odkapeme přebytečnou vodu a nožem přeřízneme. Pokud chceme rýži ochutit kari či jiným kořením, nyní je ta pravá chvíle. POTŘEBNÉ PŘÍSADY Rýže, kari, máslo, cibule. POSTUP PŘÍPRAVY Na másle upražíme cibuli, zasypeme kari kořením. Zalijeme vodou osolíme a necháme dusit do měkka.
Přidáme rýži, kterou upražíme dozlatova. Scedíme a můžeme podávat. TIP:Nejlepší je to dělat v .
Lehká a sypká, dlouhozrnná rýže s kmínovým semínkem a vůní kari. Veganské, bezlaktózní a bezlepkové hotové jídlo. Květáková rýže je neodmyslitelnou součástí paleo jídelníčku.
Zároveň Vám dobře poslouží, pokud držíte štíhlou linii. Květák totiž obsahuje jen minimum sacharidů a proto si ho bez výčitek můžete dopřát jako zdravou přílohu třeba k masu. Dá se připravit i jako květákové rizoto nebo v mém případě jako .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.