Co upéct z jablek

Jablka jsou pro řadu z nás tím nejobyčejnějším ovocem. Pokud se vám omrzela, zkuste je v nových netradičních dezertech a opět si je zamilujete. Sladká, voňavá, celý rok snadno dostupná a především levná.


Po dobrotách z nich se hned zapráší. A nezáleží na tom, jestli je připravíte k nedělní snídani nebo odpolední kávě.

Urodilo se vám letos tolik jablek , že už nevíte, co s nimi? Křehký jablečný koláč s drobenkou a karamelem. Jednoduchý a velmi chutný koláč z křehkého těsta s plátky jablek , drobenkou a horkým karamelem. Koláč dopadl výborně, jablek jsem na něho použila mnohem více (potřebuji se jich zbavovat) a horní piškotové těsto jsem udělala tak, jak se piškoty dělají - třela jsem s cukrem žloutky a bílky přidala v podobě sněhu.


Pálenka z jablek Calvados je druh brandy, která pochází z Francie. Její chuť zvýrazní jablka, která do brandy necháme naložit a potom usmažíme. Co všechno lze připravit nebo pořídit z jablek , se dozvíte v následujícím článku.


Ukážeme si, jaké mohou být recepty z jablek a mnoho dalšího.

Co takhle jablečný kompot, jablečná přesnídávka, jablečná povidla nebo křížaly z jablek ? Domácí výrobky z jablek uvítají zejména rodiny s dětmi, lidé trpící alergiemi (není-li to alergie na jablka) a lidé se zhoršeným trávením nebo oslabení dlouhodobou nemocí. Proč je dobře, že jablka nepadají daleko od stromu? Protože je můžete hravě sesbírat a nachystat z nich lahodné podzimní koláče nebo dort. Přinášíme vám hned tři tipy!


Co třeba pozvání na můj pivní jablečný štrúdl? Re: Co upéct z jablek - listové těsto nemám. Na strudl stejne listove testo nepatri ~;) ~y~ Udelej Strakonicky strudl zloutky 2g tuku (Hera) 4g hladka mouka lzc ocet lzc studene vody spetka soli. Vypracovat vlacne testo, nechat odlezet.


Z porce jsou sisky strudlu. Chtěla jsem ještě ten švédský dneska zkusit upéct , protože si takhle podle popisu nejsem jistá , jak bude fungovat ta vrstva z kysané smetany a marcipánu, . Listové těsto rozválíme, já tentokrát použila kupované, co se prodává v balíčku po třech kusech. Těsto přes ně přeložíme. Výsledná růže vypadá nějak takto: Růže z jablek.


Zamotané růže vložíme do formy na muffiny, kterou jsme vymazali . Na zahradě se jich válí. Ba ne, ještě mám rád štrůdl.

Právě dozrávají a jsou v nejlepší formě, tak proč toho nevyužít a neupéct si z nich něco dobrého a trochu jinak, než jste zvyklí? Tyhle růžičky z jablek jsou přesně takové a zvládne je i ten, kdo jinak moučníky moc nepeče. Když přijde podzim a všude na zahradě jsou spadaná jablka, začnu mít chuť zažít víc, přesněji chuť upéct koláč.


A který to bude se odvíjí nejen od ingrediencí, co dům dá, ale také od toho, co jsem ještě nezkoušela. Tento recept jsem dostala jako tip od maminky. Je vám líto vyhazovat spadaná a natlučená jablka?


Upéct z nich štrůdl je jedna možnost, ale nabízejí se i další způsoby, jak je využít. Jak to nejlepší z jablek , byť trochu poškozených, zužitkovat? Pokud už jsou na spadaných jablkách velké hnědé skvrny, pak je to známka, že v nich . Je libo těsto se sádlem? Víte, že dobré vypracování vyžaduje aspoň 50krát plácnout s těstem o vál?


Poté ho dáme odpočinout pod nahřátý kastrol. Vyzkoušejte i další štrúdlové finty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.