Zeleninové chipsy recept

Pokud máte rádi zeleninu, jistě jste si všimli, že se v posledních letech na pultech obchodů obj. Podívejte se na vybrané recepty na zeleninové chipsy , které jsou zdravější variantou těch kupovaných. Vložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby vyhřáté na 2stupňů Celsia.


Pečeme zhruba až minut, kdy začnou chipsy křupavět a zlátnout. Doba pečení se musí přizpůsobit množství zeleniny – pozor na spálení !

Upečené chipsy ihned konzumujeme (jinak díky soli zvlhnou). Chipsy jsou super, podle mě jsou ty zeleninové ještě lepší než klasické bramborové. A pečené jsou nejen velmi jednoduché, ale i zdravější než smažené, protože použijete jen naprosté minimum tuku. Moc se mi líbil a osvědčil tento recept.


Dobu pečení přizpůsobte šířce plátků a nejpozději po minutách v troubě je . Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na co nejtenší plátky. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj naskládáme nakrájenou zeleninu.

Domácí zeleninové chipsy. Mrkev obecná Černý kořen Saturejka zahradní Paprika křovitá. Vhodná zelenina na zeleninové chipsy je mrkva, petržlen, paštrnák, kareláb, čierna reďkovka, sladký zemiak, zeler. Chybí vám něco k „takovému tomu domácímu chroupání“? Zeleninové chipsy (fotorecept) - obrázok 1. Pohodlně se usaďte a pochutnejte si na něčem dobrým.


Nejlépe chutnají čerstvě vytažené z trouby, když jsou ještě teplé a krásně křupavé. Nakrájet zeleninu na dostatečně tenké . Skutečnou zdravou alternativu představují sušené zeleninové chipsy připravené jen s minimem tuku a soli. Dají se snadno připravit v domácí sušičce.


Obliba zdravějších potravin a pochutin všeho . Křupavé zeleninové chipsy – postup přípravy. Olej smícháme s chilli kořením, solí, pepřem, česnekem a cukrem, můžeme v podstatě použít jakékoliv oblíbené koření či dochucovadlo. Stejně křupavé, stejně slané, přitom barevnější a také zdravější než ty klasické.


Připravte si tuto klasickou pochoutku a snězte ji bez výčitek.

Vyskládejte je na papírové utěrky, posypte je solí a nechte minut stát. Pak je dosucha otřete a vyskládejte na plechy vyložené pečicím papírem. Zlehka zastříkněte olejem a při 1°C pečte minut. Pak plátky posypte solí a nechte. Dneska pro vás mám skvělý recept , který se mi u každého strávníka osvědčil a nemá ani na kupované zeleninové chipsy , které nejsou zrovna nejlevnější!


Jedná se o pokrm vhodný na párty, Silvestra či jen tak k televizi na křoupání. Na misku: středně velké červené řepy velká petržel velké mrkve špetka soli. Lupínky z řepy, celeru nebo pastináku, které se v posledních letech objevily na trhu, považuje řada lidí za „zdravější“ brambůrky.


Jenže to je zásadní omyl. Až na neviem koľkej stránke sa skvel recept českého šéfkuchára známeho z televízie Paprika TV. Celé sa to volal, že Pripravte zdravú oslavu vašim deťom a medzi množstvom receptov som konečne nešiel zeleninové chipsy. No a dnes to budou mé první zeleninové chipsy podle j. Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.


Výtečné a zdravé pohoštění nebo mlsání ke knížce. Aby si zelenina zachovala vitamíny, je možné chipsy také sušit v sušičce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.