Placky s kukuřicí

V míse promíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Mléko nalijte k mouce a promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a vmíchejte do těsta.


Na rozehřátém oleji upečte postupně placky. Postup: „Tyhle placky miluje jedna moje kamarádka, a tak jsem při zjištění dnešního soubojového tématu šla na jistotu pro její recept. Kukuřici , mouku, vajíčko, mléko, sůl a kari dejte do mísy a vypracujte těsto.

Podle potřeby můžete množství mouky trochu upravit, těsto ale musí držet pohromadě. Osmnáct kusů výborných placek s kukuřičnou příchutí. Mouku, prášek do pečiva, vajíčka, máslo a mléko prošlehejte v míse.


Přisypte sýr, okapanou kukuřici , osolte, opepřete a promíchejte lžící. Olej rozpalte v pánvi na středním plameni. Pomocí dvou lžic nabírejte těsto, to dávejte v malých hroudách na rozpálený olej a stlačujte do placiček.


Placičky budou hotové a . Nebo nesmrtelné bramboráky, kterým lze dát nový švih přidáním dalších ingrediencí. Zkuste třeba brambory doplnit nastrouhanou cuketou, mrkví, batáty nebo červenou řepou.

V této formě snědí zeleninu i hodně mlsné děti. A v neposlední řadě jsou oblíbené i placičky z . Směs dobře osolte a opepřete. Nejlepší je čerstvě umletý nebo tlučený pepř. V nepřilnavé pánvi rozehřejte polovinu oleje. Z připravené směsi do něj pak lžící naneste šest hromádek a spodkem lžíce je rozmáčkněte na placičky.


Kukuřici smícháme s moukou, mlékem, nasekanou pažitkou a žloutky, podle chuti opepříme, osolíme, a na závěr přidáme kypřicí prášek a sníh z bílků. Z hotového těstíčka tvoříme malé placičky, které osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Podáváme jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu k masu. Z něho si každý, kdo má šikovné ruce, může vyrobit nejprve holubičky a posléze zkusit panenky, panáčky či ovečky, dle časových možností a . Smícháme mouku a kypřící prášek, přidáme k tvarohu a vypracujeme hladké těsto.


Troubu předehřejeme na 220°C. Cibulku nakrájíme na tenká kolečka, šunku na drobné kostičky a kukuřici necháme okapat. Pokrájíme na kostičky, smícháme s tuňákem a kukuřicí.


Směsí plníme tortilly, přikusujeme ledový salát. Nový příspěvek od jana13. Postup: Z mléka, vajíček, hladké mouky uděláme těstíčko husté asi jako na lívance, přidáme sýr, kukuřici, sůl a pepř a pořádně . Kukuřičné placky jsou vynikajícím doplňkem naší stravy.


Všeobecně kukuřice si ale místo na našich stolech hledá, například v restaurac.

Dnes na snídani opět něco slaného: tofu placky s čočkou a kukuřicí. Recept jednoduchý, jídlo lahodné a výživné. Na snídani placky podávám na kváskovém chlebu se salátem a čerstvou zeleninou. Na oběd jsou perfektní s opékanými bramborami nebo třeba zeleninovým bulgurem. Skvělé jsou i do burgeru.


Základ placek tvoří směs hrašky (romíchaná ve vodě) a tofu. Pro osoby (placky ) plechovku kidney fazolí (1g) přeceďte, nechte okapat a vyklopte do misky. Oba typy mouky nasypu do větší mísy, přidám vejce, kukuřici , rukolu, sůl, Chia semínka, ovesné vločky a mléko.


Přidejte stroužek prolisovaného česneku. Všechno pořádně promíchám a nechám tak minut v chladu odpočívat. Těsto je lepivé, není úplně tekuté jako na bramboráky, ale je řidší než těsto na bramborové placky. Topinka s vejci Čertovské placky Restovaná kukuřice s paprikou Restované papriky s cukrovým hráškem Restované papriky a rajčata na oreganu Restovaná mrkev na pomerančové šťávě Restovaná cuketa s kukuřicí Restovaní masáci Smažená rýže s kuřátky Kuřecí křídýlka a paličky s restovanou kukuřicí Kuřecí paličky .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.