Máslový krém do makronek

Vánoce, ale tápu nad krémem. Takže nejspíš nějaký máslový , ale . Zkontrolujte, jak je na tom vaše směs v mrazáku a pokud už je vychlazená, můžete ji postupně, zase tak po lžíci až dvou, přidávat do máslového krému. Tohle je úplná klasika a skoro je mi blbé to sem . Tentokrát velikonočně laděné!


Oranžové – ganache z bílé čokolády a kávy.

Recept na makronkové skořápky najdete tady! Pokud naopak rychle tmavnou odspoda, přidejte pod plech ještě jeden. Po upečení nechte chladnout na mřížce. POSTUP NA KRÉVyšlehejte máslo s vanilkovým extraktem a postupně přidávejte cukr.


Dejte na chvíli vychladit do lednice. DOKONČETE: Slepujte makronky máslovým krémem. Náplň z mascarpone a malinového džemu, vhodná jako pojidlo na slepování francouzských makronek.


Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku.

Zakryjte folií, opět přímo na krém , a dejte do lednice vychladit. Druhý den krém vyšlehejte šlehačem do pevného krému. Dříve jsem dělala pistáciový krém máslový (recept najedete u pistáciových makronek ), ale tenhle se s . Jednou jsem těsto přemíchala, podruhé nedomíchala, makronky spálila, nevyskočila mi jejich typická nožička a co víc, vždy, ale opravdu vždy jsem je měla popraskané. Tak jsem se zase pustila do studovaní v chytrých knihách a radila se se zkušenějšími cukráři (děkuji, Marku!). Z odpočatého těsta tvořte pomocí cukrářského sáčku na plech vyložený pečicím papírem malé makronky.


Tak uz vice jak dve hodiny cekam, az se vanilkovy krem vychladi do drobet tuhe podoby,aby byl pouzitelny na plneni a nic. Bud budu namacet nebo pujdu udelat nejaky maslovy. Na povrchu křupavé uvnitř měkké a vláčné.


Dneska mámemandlové makronky se slaným karamelem a čokoládu s banánem. Vařím Itálii a peču Francii. Zajímají mě tradiční ověřené recepty. Napečte se mnou koláče, makronky , připravte pravé tiramisu. A k obědu třeba legendární tagliatelle bolognese nebo lahodné risotto.


Já jsem dělala máslový krém s pudinkem a laskonky se mi rozmáčely, nejsou k ničemuž, úplně se rozpadly. Na chuť dobré, ale vyjídejte to . Krém promícháme, setřeme z boků mísy a ještě chvilku prošleháme na nejvyšší otáčky, až je lehký a nadýchaný. V tomto okamžiku můžeme krém rovnou použít na zdobení cupcakes, promazání dortu nebo slepení makronek či cukroví. Do krému můžeme přidat libovolnou příchuť či přísadu. Máslové krémy podle mého názoru fungují, krom čokoládového ganache, jako náplně do makronek zatím nejlíp.


Nechte dva dny proležet a máte při zakousnutí dokonalou kombinaci křupnutí skořápky, tak akorát lepivý vnitřek skořápky, který nasákl vlhkost z krému, parádní náplň a to samé z druhé strany, . Pracovní postup: Smícháme mandlovou moučku s moučkovým cukrem. Bílky si rozdělíme na polovinu (1a 1g). Do kastrůlku si připravíme cukr krystal s vodou. První polovinu bílků společně se špetkou soli vyšleháme a dáme vařit . Pokud milujete čokoládu, tohle je recept právě pro vás.


Je výrazně čokoládový, přitom je relativně jednoduchý na přípravu. Krém je vhodný do laskonek, makronek a trubiček. Makronky krémem krásně zvláční a budou ještě chutnější. Můžete si vybrat obyčejný máslový krém , do kterého zamícháte například vanilkový cukr, mleté pistácie nebo kávu. Výborné jsou také ovocné krémy, s džemem nebo čokoládou.


Postup je vždy stejný – smícháte dva žloutky, změklé máslo, cukr a . Do těsta na makronky můžeme přidat skořici, kokos, potravinářské barvivo, kakao a podobně, podle toho, pro jaký druh makronek jsme se rozhodli připravit. Dá se použít marmeláda, čokoládová ganache, mascarpone s ovocem, máslový krém Foto: Patrik Rozehnal. Na základnej makrónky potrebujeme: vaječné bielky. O g práškového cukru 1g mandľové múčky g cukru kryštál. Na náplň do makrónek môžeme použiť marmeládu, maslový krém , čokoládu ganache alebo tvarohový krém – úplne podľa svojej vlastnej chuti.


Najlepšie je začať s prípravou už . Od té doby, kdy jsem poprvé uviděla všemi možnými barvami hrající macarons, jsem je toužila vyzkoušet. Nikdy jsem ještě neochutnala kupované, zato jsem četla, jak je všichni opěvují. Ovšem myšlenku je doma upéct doprovázelo jedno ohromné ALE – totiž jejich pověst.


Samotné macarons nejsou . Na náplň do makronek můžeme použít marmeládu, máslový krém , čokoládu ganache nebo tvarohový krém – zcela podle své vlastní chuti. Nejlepší je začít s přípravou již několik dní dopředu. Vaječné bílky by měly být odděleny od žloutků v lednici alespoň hodin a nejvíce však dní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.